sâmbătă, 24 aprilie 2010

va e foame? :)

Am renuntat sa va mai prezint poze cu piciorul meu proaspat "deghipsat", nu mai e interesant :)) e inca vanat si usor umflat, dar nu mai e asa captivant ca la inceput.

Asa ca ne-a trecut noua prin cap azi sa ne apucam de gatit. Toata bucataria la dispozitie.
Asa ca am preparat scoici in sos de vin alb si taietei de orez cu varza. Una e mancare pentru iubitorii de vietati marine- vezi Mike, alta e pentru devoratorii de chinezarii- vezi subsemnata. Ce-a iesit a fost absolut demential si m-am gandit sa va fac putin in ciuda :))
Ia uitati aici :d

Ingredientele pentru taietei sunt: sos soia (light de preferat), praf curry, ciuperci de orice fel-noi am avut champignoane brune, taietei evident, un catel de usturoi pisat, 2-3 linguri de ulei de masline, si daca aveti 2-3 linguri de ulei de susan, o varza mica.


Patrunjelul e pentru cealalta mancare, dar da bine in poza, asa ca am lasat-o acolo :d

Varza se taie cu cutitul, in fasii foarte subtiri (noi am folosit mai putin de jumatate din varza mica), ciupercile se taie bucati potrivite, si se pun la calit in ulei de masline. Ulterior adaugam usturoil pisat.




Taieteii chinezesti ii punem pentru 5 minute in apa RECE, pentru a se inmuia putin. Apoi ii scurgem usor de apa si ii trantim in oala alaturi de varza si ciuperci. Punem 5-6 linguri de soia si o ceasca de cafea cu apa. Amestecam bine pana cand taieteii se umezesc cu sosul, apoi punem capac si lasam la foc foarte mic pret de 10 minute, amestecand din cand in cand.




Urmeaza partea cu carne :)). Avem nevoie de: unt pentru gatit, frisca pentru gatit, o ceapa mare, scoici sau midii, patrunjel verde, vin alb, condimente.
Scoicile se pun la fiert pentru cateva minute, apoi se scot si se lasa sa se scurga. Se topeste un cub de unt pentru gatit si se pune ceapa la calit.




Dupa cateva minute putem adauga scoicile scurse si le lasam cateva minute pe foc.

Apoi incet incet adaugam vin alb cat sa acopere compozitia din tigaie si lasam sa se gateasca la foc mic.


Dupa aproximativ 10 minute putem adauga frisca pentru gatit, care o mai lasam pe foc vreo 3-4 minute, apoi adaugam patrunjelul verde taiat marunt.




Cu pregatirea mancarurilor cam asta a fost, iar apoi a urmat dezmatul... Pofta buna!






...still hungry? :))

Bya

8 comentarii:

  1. ioi ioi ioi...delișăs...! sa-ti bati iubita, nu alta!

    RăspundețiȘtergere
  2. ie ie .... bun bun .... tre sa o bat si io. Pe a mea ? sau pe a ta ??

    RăspundețiȘtergere
  3. si mai uda planta aia ca-i bleaga saraca

    RăspundețiȘtergere
  4. you didn`t see anything!!! go away! :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu stii ca te poti inbolnavi de hepatita tip B de la fructe de mare? congelarea conserva, si devin mai agresivi dupa decongelare,devin frustrati, abstinenta ii face razbunatori!! FEREA!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Yammmyyy si mi s-a facut o foameeeeee de nu te vad bine :D.
    Mi-ai pastrat sa imi aduci luni la pachet sau ai bagat in tine pana nu ai mai putut?? :D
    pup
    Alicica

    RăspundețiȘtergere
  7. Simo draga, nici prin gand nu mi-a trecut vreodata sa mor sanatoasa :)
    Alice, eu nu mananc scoici :D si trateaza cu Mike alta data, sa-ti lase si tie :))
    Bya

    RăspundețiȘtergere