miercuri, 6 ianuarie 2010

2010...

cum arata el?
-murim pe capete. de gripa porcina
-va creste somajul. sistemul bugetar va fi cel mai afectat de concedieri
-vor creste preturile. la mancare: legume, carne, paine. Mai apoi, tigari si alcool.
-cresc impozitele. sau apar altele noi.
-unii se lupta sa se aprobe bugetul pentru 2010, ca sa mai primim niste fonduri din afara. toti ministrii se plang ca nu sunt suficienti banii alocati pe ministerele pe care le conduc. Toti astia insa isi programeaza deja concediile pentru anul in curs, isi aloca bugete pentru prime de excursii. citesc ziare, se scobesc in nas, se joaca, vorbesc la telefon sau dorm. apoi ridica mana "pro", sau nu o ridica'- "contra". astia ne conduc noua tara
-"prostimea", adica poporu`, adica noi, ceilalti, suferim. nu avem bani de intretinere, de mancare, de rate la banci. e drept, noi ne-am indatorat, mai mult sau mai putin responsabil. dar nici chiar asa.
-putem doar sa radem de incapacitatea nesimtitilor care ne conduc. dar cine mai are puterea sa rada, cand tara arde?
-nu avem investitori. i-am alungat. le-am dat cu flit. nu dam nici credite, implicit locuri de munca nu mai putem crea. dar dam oameni afara. cool! ;)
-sute sau poate chiar mii de firme si-au inchis activitatea. din varii motive. principalul e statul. avem impozit forfetar de platit, vrei- nu vrei, faci-nu faci, nu conteaza, plateste. am auzit de curand ca ar scoate forfetarul, dar se va aplica totusi in domeniile in care evaziunea fiscala nu poate fi combatuta. care sunt alea, domnilor parlamentari? sau cine decide care sunt alea? putem face sondaje de opinie? sau nu conteaza ce zice poporu? :) aaa, da, asa e, aveti dreptate, nu a contat niciodata. decat atunci cand primeam si noi un carnatz sau o sticla de ulei :)
-sportul e o activitate placuta de romani.avem foarte multi iubitori ai partiilor (acolo unde avem conditii e moarte de om in sezon-vezi poiana bv, iar in rest nu avem conditii si platim si foarte scump), iar inotatorii nostri nu au unde sa se antreneze. e de plans, fratilor!
...
mi s-a acrit deja! nu mai pot! nu-l mai suport nici pe patrocle nici pe chioru`, nici pe doamna URDEA, pardon UDREA (incurcasem putin literele, nicidecum nu vroiam sa afirm ca aceasta pedanta doamna viitoare "catindata" la presedintia Romaniei cu pantofi din lac rosu cum am mai vazut noi pe centurile oraselor, prin parcari, purtate de la fel de alte pendante doamne sau domnisoare de diverse natii s-ar trage de prin zonele unde putem gasi faimoasele rase de caini ciobanesti)... si pana la urma, daca mi se baga pe gat ce mama naibii sa fac?? tac, fac, rad, sufar dar trece, si pana la urma cred ca vom ajunge sa locuim toti in cort in fata blocurilor. eu zic totusi ca e mai ieftin :). o fi naspa, dar n-om fi noi chiar primii care sa locuim asa :))

Am mai avut noi o perioada grea. Foarte grea! eu nu am prea multe amintiri, dar cunosc perioada lui `ceasca si stiu ca romanii au luptat pentru libertatea atat de ravnita atunci! acum o avem, dar nu stim ce sa facem cu ea. O mai fi necesara si o alta revolutie, ca sa putem si noi trai macar la limita de supravietuire?? :-" Necesara o fi, insa nu mai avem noi acel curaj...din pacate sau din fericire...:)

Oameni buni, eu m-am resemnat. momentan ma uit la Cireasa de pe Tort, beau apa minerala si mananc pufuleti-de atat am mai avut bani azi. Si ma bucur de fiecare secunda asa cum pot, poate maine o sa beau doar apa de la robinet...
se pare ca inca cinci ani de zile se vor scurge din viata noastra stiind ca avem la conducere un presedinte care nu va intelege niciodata ca voturile valabil exprimate au fost impotriva lui, si ca de fapt el nu e castigatorul acestor alegeri.

Dragii mei, va doresc un an cu sanatate! E singurul lucru care nu poate depinde in mod direct de haita de la conducerea tarii!
Cu bine,
Bya

2 comentarii: