marți, 23 iunie 2009

...a nu mai stiu cata zi...

ne-am trezit dis de dimineata sa plecam din orasul-iertata-mi fie sinceritatea- usor plictisitoare. eram pusi pe fapte mari, sa mergem drum lung sa vedem 3 obiective. iata telegrafic ce a iesit:
-trezirea la ora 6- naspa
-plecare la ora 7; deja era extrem de cald- naspa
drumul plin de cretini care mai de care mai teribilisti pe sosea -si mai naspa (nu degeaba suntem tara din europa cu cele mai multe accidente mortale din ultima vreme)
-prima oprire-salina turda. impresionanta prin definitie. lucrarile de reamenajare/intretinere, whatever, au lasat si implicit au pastrat in mina un puternic miros de diluanti. atentie claustrofobilor, nu e de intrat, pt ca aprox 800 m mergi printr-un tunel de 2 metri inaltime si 3 latime! am fost primii care am intrat, era inainte de ora 9 dimineata, si evident si primii care am iesit, pt ca nu mai suportam mirosul! mi-era frica sa nu apara vreun scantei de undeva si sa sara naibii mina in aer (inchipuiti-va cat de puternic mirosea, daca noi ne gandeam la asta). la iesire aveam emotii sa ne aprindem tigara, poate pusca ceva in noi. aproape 5 grade in mina, afara vreo 27. NASPAAAA!
-continuam spre apuseni. scarisoara
-ajungem la pestera, coboram (ena, au refacut scarile de lemn de la gura pesterii, nu mai e patinoar :)) facem doua poze si plecam.
-pentru mine era a treia vizita in cei 24 de ani pe care ii port in spinare. pt prietenul meu- prima. a fost dezamagit, nu e nimic grozav.
-drumul pana sus este de cosmar, te rogi mai bine chiar si ca barbat ca mai bine ai da nastere unui prunc decat sa te aventurezi pana sus la ghetar. super naspa!
-plecam. zona este superba. mai facem doua-trei poze
-urmatoarea oprire: pestera ursilor. iarasi, a treia oara pentru mine. pt prietenul meu, a doua
-dupa pestera muierii, este una dintre cele care imi plac-din cate am vazut
-romanul insa s-a gandit ca daca ar pune o usa din termopan la intrare ar da mai bine in fata turistilor. fals! si in acelasi timp, naspa!
-am cumparat de acolo un kg de cirese. 2 lei. cirese mari, zemoase, gustoase, carnoase! i-am spus lu nenea ca daca gasesc viermi ii duc inapoi sa-i vanda mai departe. n-am gasit nici una! merci, nenea!
-pornim inapoi spre casa. evident, alti nebuni inconstienti pe sosea! naspaaaa!
cam asa a decurs ziua de duminica. n-a fost naspa asa cum am descris mai sus, au fost doar cateva aspecte care mi-au cam stricat excursia, dar pana la urma obisnuiti suntem sa nu avem drumuri, sa nu ai voie sa fotografiezi in diverse obiective turistice (???) FARA a folosi imaginile mai departe pt a face bani!!!, de a plati sume exorbitante pt a vizita cate ceva (vezi turnul cu ceas-sighisoara- taxa foto 40 lei!!!!!!)...ce mai, face bani din ce putem, fraieri nu sunt cei ce cer, ci cei ce dau ;)
pana una alta, o sa merg intr-o "expeditie" pe varful zespezel (doritori??), si la cheile bicajelului, apoi delta si in continuare muntii apuseni...
propuneti ceva interesant si nu foarte cunoscut spre vizitare?
numai bine,
bya

Un comentariu: