vineri, 25 decembrie 2009

Frumoasa Romania noastra...pacat ca e locuita...

Dupa o viteza ametitoare din varful partiei, cu ochelari si cagula pt a intimida si mai tare :D, aproape de finish ma opresc cu schiurile pe bocancii ei.



eu: " daca nu te superi, asta e placa mea..."

ea: " .....mm.kjkvnsmfsdmsjcdpaosif....fljslmv......df...m...m.m..as.fs....."

eu: " cum iti permiti totusi sa iei placa cuiva, asa, pur si simplu de pe o partie? ai impresia ca a lasat-o mosu` pt cineva?"

ea: "....m.mm.mmmmm.....da` nu te-am vazut langa placa..."

eu: " alta data casca ochii, eram putin mai sus. si totusi, daca nu eram langa ea, crezi ca persoana a cui e nu mai are nevoie de ea?"

ea: "pai sta de o ora acolo..."

eu: "asa, si...? poate vreau s-o las pana maine acolo, ce treaba ai tu cu ea? si crede-ma, sta de 5 minute! de ce nu iei de jos, din fata restaurantului una daca tot ai nevoie, uite cate sunt...si schiuri..."

ea: "mmmb....dbh.fh..mj..k..,.n..,.m.m..m..s...pai, jos vroiam s-o duc..n.m..j.j.m..mf.m.m.gz.df....."

eu: "esti o mincinoasa nereusita, sa stii! ai putea sa fii totusi putin mai simtitä"

...

se porneste pe partie in jos, cu capul in pamant...

...

Mda, dragii mei! se intampla in Romania! in 17 si 18 decembrie am avut rezervare la Straja, super statiune! Prietenul meu se dadea cu placa mea, a lui ramasese in garaj, ar fi fost prea multe echipamente ;)). Eu am coborat o tura, in timp ce el isi lasase placa sub teleschi, si a mers cativa metri catre brazi sa faca niste poze. eu urma sa mai cobor o tura, apoi sa urc si sa ne intalnim sa coboram impreuna. Noroc ca nu am coborat atunci, ci l-am asteptat, timp in care am observat doua...caprine (ma scuzati, va rog!!!) sub teleschi luand o placa din zapada si coborand partia pe jos. A venit si prietenul meu si isi cauta placa. "unde ai lasat-o?" zic eu. "aici...undeva..."". AHAAA!!! in secunda urmatoare, am scanat partia, le-am ochit pe cele doua madame, si am prins viteza fulgerului, oprindu-ma direct pe bocancii ei. Discutia a fost cea de mai sus...clar, nici una nu avea treaba cu partia, erau in bocanci simpli de strasse, si niste geci subtiri de toamna :). Ma intreb eu, chiar or fi stat ele o ora sa pandeasca placa?? :) pe naiba, placa aia nu statuse mai mult de 10 min acolo!!!

Sunt foarte happy ca am fost in locul potrivit la timpul potrivit, insa si acum sunt nervoasa pe fatuca aia! nesimtire acuta, nu altceva! Nu mi s-a intamplat nicioada asa ceva, nici in Poiana, nici in Parang, nici in Toplita, ca sa nu mai vorbesc de Ischgl- Austria, acolo unde e furnicar de oameni, nu doi-trei schiori sau placari...

una peste alta, zapada este, dar nu suficienta! ma bucur ca nu ne-am rupt ceva si am ajuns cu bine acasa, insa pacat de echipamente! Atentie insa, daca va incumetati pe Straja, pt ca impartiti partia cu foarte multi incepatori, majoritatea urca pe jos, se aseaza si formeaza cordon la mijlocul partiei :), dar cei mai periculosi sunt insa copii si tinerii cu saniute, pungi si alte chestii alunecoase :(. Sunt reguli clare, nu e voie. Dar nu sunt repectate, si nimeni nu face nimic! Asa ca, doar voi va puteti feri de accidente!

Cu bine,

Bya

5 comentarii:

  1. io am prins prima ninsoare de la straja anu asta, fiind la nunta lu unchiumeu, am stat la Mara. din pacate atunci nu se putea schia inca, deci nici n-am avut ocazia unor evenimente nefericite ca altii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. e super frumos cand e zapada multa, proaspata, fosneste sub schiuri sau placa, sa fie senin, tu sa fii cat mai sus posibil si sa privesti in zare parangul... ;;)

    RăspundețiȘtergere
  3. superbe poze, TreXel, multumim!
    Mike, iubire, da, datorita tie reusesc sa ma bucur de toate lucrurile astea, pe care, de altfel, mi le doresc in fiecare zi ;;) :X :*

    RăspundețiȘtergere