marți, 10 martie 2009

Romania...incotro??

Vazand un erotic shop, cineva a afirmat “vine sfarsitul lumii”. O fi venind, dar din punctul meu de vedere vine altfel.

Ne place sa ne plangem. Dar asta se stie. Ne place sa ne victimizam. Dar asta se stie si mai bine. Ne place sa muncim la straini si sa le spunem ca in Romania nivelul de trai este foarte scazut, fara sa ne gandim ca si migrararea fortei de munca inrautateste situatia noastra economica. Ne place sa ne inghesuim sau, mai bine spus, sa ne “calarim” unii pe altii pe Valea Prahovei, in sezonul de iarna, dupa care sa ne plangem ca drumurile si traficul din Romania sunt infernale. Avem suficiente gropi incat marii producatori de masini si piese de schimb sa traiasca bine-mersi pe spatele nostru. Facem autostrada. Bechtel. De 5 ani. O vom termina. Peste inca 5. Dar nu conteaza, important e ca inca mai avem promisiunea ca acest proiect sa fie finalizat.
Ce este insa dureros? Haideti sa reflectam putin asupra a ceea ce promovam, ce se vinde in Romania ca si imagine, ce valori avem in tara noastra.
E drept, eu la teve urmaresc doar stirile. Ca sa nu evit adevarul, recunosc ca pana il pornesc si in timpul clipurilor publicitare, mai schimb canalele, si ma mai opresc din cand in cand la ceva care-mi capteaza atentia. E drept, pentru putine momente. O sa vedeti de ce.
Dau pe postul x. ”EL, NAOMI (cat de penibila asocierea!), a fost batut, smotocit, scuipat, injurat (n-am retinut, a fost cumva si violat(a)??)”. Ne uitam la EL/A cat de inocenta pare, cata mila si compasiune cerseste celor din jur. Se primesc mesaje de la telespectatori “Naomi, tinem cu tine! Nu e drept ce ti s-a intamplat”. Schimb canalul, deja simteam ceva miscand in stomac.
Postul y. ”Nikitaaaaaaa!!!!!!!”. Ea/l Nikita. Eu pe Nikita mi-o amintesc o tipa inalta, supla, blonda si frumoasa. Iar creatura care apare pe la teve nu aduce nici pe departe a Nikita. Dupa o bataie zdravana, a aparut si el/a, Nikita, la dan diaconescu, sensational, incredibil, si-n direct dar mai ales in reluare, sa-l planga pe ea/l, Naomi. . De-a rasu` plansu`.
Nu pot sa trec cu vederea nici puiul de crevedia, cu care se compara gaina seeexyyy braileanca!!! Mai dezgustator de atat nu se poate: e drept, dupa miezul noptii, invitata la o emisiune (in direct), unde “un show erotic extraordinar!!!” imi strica toata noaptea: un singur lucru va spun: sanii “tunati” tradau o mana de chirurg plastician cu doi ochi stangi (iar daca gasiti undeva vreo reluare a emisiunii lui dan capatos din 9 martie, si aveti curaj-chiar iti trebuie-, da-ti-va si voi cu parerea).
Dati un search pe google “SAVOY”. Trupa. Dati drumul la filmulet/melodie, da-ti-l cat mai tare, dupa care inchide-ti-l urgent. Apoi, promovam blonde cu botox, rujate pana sub nas, care la shopping gaseste “ficatei de pui”, cand ea de fapt, cauta “de pasare” . Sau spala portocala cu detergent (!!!) . D`oohh!!!
Ne umplem timpul cu tot soiul de mizerii, ne cautam nora pentru mama, facandu-i in mod indirect incapabili pe reprezentantii sexului masculin, sau tratandu-i ca pe niste copii care au nevoie de acordul mamicii pentru o femeie cu care sa-si petreaca restul zilelor (mai multe eu nu comentez, dar va las pe voi ), ne urmarim partenerii pe strada, cu camere de filmat si urangutani pe post de bodyguarzi in caz de violente si oale sparte, pentru a vedea daca ne tradeaza (scenarii teatrale slabe, e drept, dar se pare ca ne plac la nebunie si chiar ne dau idei, amintiti-va ca iubim tot ce e nou, inedit, sau spuneti-i cum vreti), ne supunem partenerii la teste de infidelitate…la fel de teatral, dar sunt convinsa ca majoritatea dintre noi si-a spus “as face si eu asta, asa as putea sa ma conving de sentimentele fata de mine”. Si nu mai avem o viata linistita. Ne sunt prezentate cele mai violente crime si violuri, cu un lux de amanunte care ar duce la un moment dat la impulsionarea celor curiosi de …adrenalina (???).
Dar eu vin si va intreb: ne-am amintit careva de Laura Stoica in acest an? Am trimis o fractiune de secunda un gand bun pentru ea in data de 9 martie, cand se implineau 3 ani de la subitul ei deces? Va mai aduceti aminte de Teo Peter? Si de nedreapta lui soarta? Mai tineti vreun minut de reculegere in memoria lui? Va mai ganditi la operatia si starea de sanatate lui Cristi Minculescu, un adevarat artist- chiar putem afirma asta?! Suntem consienti ca avem un deficit in stocul de sange prin spitale si suntem indemnati pe toate canalele sa donam? (eu inca nu mi-am facut curaj inca, recunosc, dar mi-am promis ca o s-o fac si pe asta).
Lista asta ar putea continua, eu doar am vrut sa deschid o portita, fiecare in mintea lui isi va imagina mai departe ce ar putea face altceva, mult mai bun decat incurajarea creaturilor din showbizz-ul romanesc, sau emisiunile patetice care ne intoxica in fiecare moment din fiecare zi cu materiale inutile. Sunt absolut convinsa ca sunt multe alte persoane/ personalitati/ lucruri pe care le-as fi putut mentiona in ambele parti ale acestui material, dar cum nu am avut loc pentru toate, am subliniat cateva. De aici intra in joc mintea voastra.
Nu indemn la nimic in concluzie, ci prezint o realitate nasoala, la care inca mai putem lucra!
Astfel incat, spune-ti-mi voi, care e sfarsitul lumii??
Numai bine!

PS: putem studia aceste lucruri si la alte tari! Credeti ca rezultatul va fi (cu mult) diferit??

9 comentarii:

  1. prin fiinta sa omul este atras de extraordinar, de fantastic, de extraterestrii, barfe, etc ...
    ai insa liberul arbitru care te lasa sa alegi canalul ... poate pui pe animal planet. futaiurile la animale pot fi surse importante de inspiratie. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. ....mda, poate maine aud ca 25% din populatia romaniei a devenit zoofila :))

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=B7NTYeRg5Dg

    asta-i pt populatia aia a romaniei...

    in rest... radem noi si glumim, da crunta realitate ne mananca cu zile. eu cred ca nikita, ciociolina, travestitii si alti cacanari apar pe sticla pentru a ne distrage atentia de la adevarurile crude... suntem manipulati... si e atat de bine...

    RăspundețiȘtergere
  4. aaaa, bine ca mi-am adus aminte de erotic shop :) mersiiiii!

    RăspundețiȘtergere
  5. TreXel, si tu "ai uitat sa faci vreun cadou"? :p
    John... si daca vine furtuna, mergem tot dupa ea? vom ajunge toti purtati de acel vant intr-un singur loc, inghesuiti, si nu ne vom putea misca din cauza fortei care ne impinge inapoi. si pe mine ma cam inspaimanta asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. In primul rand,asta merge pe TV (tina,naomi,nikita etc) pt ca asta se cere.Nimic nu se da in TV daca nu face rateing adica bani pt ei.
    In al 2-lea rand, pot sa aleg eu,tu oricine sa ma uit sau nu la asemenea porcarii.eu am ales :).
    Despre sf lumii,este si vine cand tu spui.Oricum ai dreptate.
    Un filmulet exceptional despre TUB.
    TV=Mind ControlVa salut
    PS nu stiam unde o disparut Trexelu :),dar ma gandeam io pe unde umbla.

    RăspundețiȘtergere
  7. radu...nu stiu daca asta SE CERE. asta ti se da, si daca eu schimb canalele si pe postul x se lipeste de ecran puiu de crevedia, pe y urla nikita, iar pe z se face schimb de mame (ce cretinatate!!!), din ce mai am de ales? e normal sa fie rating la astea, daca altceva nu se da. pe mine nu m-a intrebat nimeni ce vreau sa vad, sunt convinsa ca nici pe tine, si la fel pe milioanele de romani din tara, believe me. eu as alege, dar n-am ce. poate ca nu sunt pe gustul meu, si asta e o varianta. si pana la urma, un punct de vedere...

    RăspundețiȘtergere