luni, 9 martie 2009

...bun venit, primavara!

 a sosit primavara!!
…nu stiu ce sentiment am fata de asta! Ma bucur, dar in egala masura regret din suflet plecarea iernii. Daca as spune ca totdeauna mi-a placut zapada si frigul, as minti. Imi placea sa vad o zi, doua, zapada, sa nu fie grade multe cu minus, dar preferam sa stau acasa, la caldurica, cu un vin fiert mirosind a scortisoara si uitandu-ma la emisiunile patetice de la teve din preajma sarbatorilor .
De cand am descoperit insa sporturile de iarna (si aici ma refer –deocamdata- la partie, schi si snowboard), pot sa spun ca m-am indragostit de acest anotimp. Desi frigul nu e deloc prietenos cu mine (sau eu cu el), incepand cu sezonu asta m-am decis sa-l infrunt. Recunosc, mi-a fost extrem de greu, dar pana la urma am indurat si am scapat.
Am auzit in jurul meu inca din decembrie “abia astept sa vina primavara”…oameni buni, fiecare antotimp isi are propriul farmec! Si eu am stat in casa in fiecare iarna, e drept, poate exprimam aceleasi doleante, de a veni cat mai devreme primavara, dar crede-ti-ma daca faci ceva reprezentativ pentru fiecare anotimp, poate ca n-o sa va mai rugati sa vina urmatorul, atunci cand cel care e “in derulare” inca nu si-a asternut patura peste noi. Poti planta un copac, poti strabate muntii din lung in lat, poti sa mergi cu cortul cateva zile, poti sa mergi sa inoti, sa te dai cu bicicleta, cu rolele, sau pur si simplu bati la pas, iesi la terasa, plimba-te prin ploaie, mananca inghetata (  ), stai la soare, mergi la sanius, incearca o partie cu schiurile sau placa, citeste o carte, scrie un rand, fa ceva ce-ti face placere, orice, dar nu mai fii nerabdator sa vina un alt anotimp. Pe langa faptul ca asta duce la imbatranirea ta inevitabila, trece timpul fara a te bucura de posibilitatile ce ti le ofera!
Primavara pot sa spun ca o port in suflet, ador mirosul vegetatiei, al florilor, sa admir cum totul renaste, cum un arbore prinde viata sau cum rasar primii ghiocei. Vara nu mai are sens s-o pun la socoteala, cred ca oricui ii face placere o bere pe terasa, o tura prin piscina cu apa rece sau un sezlong la soare, pentru un ten mai negricios. Toamna ma deprima, insa recunosc ca ma linisteste o plimbare intr-o seara racoroasa pe o plapuma de frunze ruginii. Iarna este anotimpul in care am venit pe lume, iar de curand am invatat s-o iubesc asa cum e, cu frig, gheata, noroi, gropi (), si sa ma bucur de tot ce poate oferi acest anotimp.
Acum intorc inca o pagina in cartea vietii, inchei inca un an, un anotimp, si deschid usa urmatorului an (nu o sa incep chestii inutile de genul anul 2009 a inceput naspa, cu crize, la propriu si la figurat, etc…), si noului anotimp care mereu ma binedispune, imi reda energie si ma tine “in priza” la acelasi nivel. Poate chiar mai ridicat, avand in vedere faptul ca ziua se lungeste, iar timpul alocat pentru orice este mai lung. 
S-avem cu totii o primavara frumoasa!

Un comentariu: